Zanesljiv partner za prevajanje, lektoriranje, sodno overjene prevode in sodno tolmačenje. Več o podjetju
Omogočamo sporazumevanje, povezujemo ljudi
IBIDEM, prevajalci in sodni tolmači, d.o.o.
Kolodvorska ulica 7
1000 Ljubljana

Telefon: 059 059 160
Mobilni telefon: 041 988 286
E-pošta: info@prevajanje-ibidem.si
Delovni čas: ob delavnikih od 9. do 17. ure

Prevajanje iz angleščine v slovenščino

Če potrebujete kakovosten prevod iz angleščine v slovenščino, ste na pravem mestu. Naši prevajalci so univerzitetno izobraženi na jezikovnem področju, nemalokrat tudi na področju posameznih strok in poklicev (pravniki, zdravniki, inženirji itd.).

Vsi prevajalci imajo dobro razvite jezikovne spretnosti, težijo k popolnosti, posebej so pozorni na slog besedila, pa tudi na natančnost in pomen izrazov, ki jih uporabijo. Prevajanje angleščine se morda ne zdi težko, saj danes skoraj vsakdo govori angleško. Poklicno in strokovno prevajanje iz angleščine v slovenščino pa pomeni natančen prenos pomena iz izvornega jezika v ciljni. Prevod mora biti zvest originalu in hkrati upoštevati pravopisna in slovnična pravila ter slog ciljnega jezika, zato pri nas prevajanje iz angleščine v slovenščino opravljajo le ustrezno šolani in izkušeni prevajalci.

Vsako besedilo za prevajalcem pregleda še lektor, ki poskrbi, da je slovnično in slogovno ustrezno ter preveri terminološko enotnost in doslednost.

Pri strokovnih besedilih pa je v proces vključen še strokovnjak z zadevnega področja, ki potrdi ustrezno uporabo strokovnih izrazov.

Če bo šlo besedilo v tisk, ga pregledamo še tik pred tiskanjem, in odpravimo morebitne tiskarske napake.

Prevode po potrebi tudi sodno overimo.

<< Nazaj na glavno stran o prevajanju

Profesionalni prevodi

V prevod nam lahko zaupate vse vrste splošnih in strokovnih besedil. Prevode opravimo skrbno in v dogovorjenem roku.